# Lease paid for the period from 1-10-2010 to 30-09-2011 was Rs. 12,000 lease paid for the period from 1-10-2011 to 30-09-2012 was Rs. 18,000 Rent to be charged to the P/L A/C for the year finished 31-03-2012 = ? a) Rs. 15,000 b) 13,000 c) Rs. 12,000 d) 20,000 Ans is Rs 15,000 how to understand it....... pls explain.........??

Lease paid for the period from 1-10-2010 to 30-09-2011 was Rs. 12,000 lease paid for the period from 1-10-2011 to 30-09-2012 was Rs. 18,000 Rent to be charged to the P/L A/C for the year finished 31-03-2012 = ? a) Rs. 15,000 b) 13,000 c) Rs. 12,000 d) 20,000 Ans is Rs 15,000 how to understand it....... pls explain.........??

0       0

6000 from 1/04/2011 to 30/09/2011 and 9000 from 1/10/2011 to 31/03/2012 so natural fella

0       0 Report

Dear Harish , Kindly discover the solution Rent from April 2011 - September 2011 ( 1000*6 = 6000 Rent From Oct 2011-walk 2012 (1500*6 = 9000 Total Rent for the year finished 31 walk 2012 = 15000

0       0 Report

Lease paid for the period from 1-10-2010 to 30-09-2011 was Rs. 12,000 ie. 1,000 every month lease paid for the period from 1-10-2011 to 30-09-2012 was Rs. 18,000 ie. 1,500 every month Financial year 2011-2012 is from April 2011 to March 2012 Therefore Take lease from those months just Apr-11 1,000.00 May-11 1,000.00 Jun-11 1,000.00 Jul-11 1,000.00 Aug-11 1,000.00 Sep-11 1,000.00 Oct-11 1,500.00 Nov-11 1,500.00 Dec-11 1,500.00 Jan-12 1,500.00 Feb-12 1,500.00 Mar-12 1,500.00 15,000.00

0       0 Report

We essentially need to discover the lease for the period-1-4-2011 to 31-3-2012 according to first line)) We paid lease of 12000 for 1-10-2010 to 30-09-2011... Contrast this period and the period at the top (highlighted with red). It incorporates 6 months of that period, i.e 1-4-2010 to 30-09-2011.Therefore, to get the lease of that six months, duplicate 12000 by 6/12 whioch approaches 6000. Henceforth 6000 lease paid for 1-4-2011 to 30-09-2011. According to second line)) We paid lease of 18000 for 1-10-2011 to 30-09-2012.. Once more, contrast this period and (1-4-2011 to 31-3-2012). It icludes 6 moths, i.e. 1-10-2011 to 31-3-2012. Duplicate this with 6/12 too which rises to 9000. 9000 lease paid for 1-10-2011 to 31-3-2012. 9000+6000=15000. Trust you get it. :)

0       0 Report

9000+6000=15000

0       0 Report

Videos
Books
Notes